Καλώς ηλθάτε στον επίσημο διαδυκτιακό τόπο του Συνεργείου μας

Ωράριο λειτουργίας συνεργείου

Δευτέρα - Παρασκευή : 8:00-17:00

Σαββάτο: Κλειστά

Κυριακές: Κλειστά

 

ΑΠΟΣΥΡΣΗ

Σημαντικά τα οικονομικά οφέλη για τους καταναλωτές, αλλά και για τους επαγγελματίες και αγρότες, μετά την επέκταση του μέτρου στα ελαφρά φορτηγά. Όπως είναι γνωστό, η απόσυρση τέθηκε σε εφαρμογή την 21η Φεβρουαρίου 2011. Από την ημερομηνία αυτήν και μετά επιτρέπεται η παράδοση των παλαιών οχημάτων στα επίσημα σημεία ανακύκλωσης (www.edoe.gr), προκειμένου οι καταναλωτές να ωφεληθούν από την απαλλαγή του Τέλους Ταξινόμησης κατά την αγορά καινούργιων αυτοκινήτων.

Παράλληλα, με νόμο που ψηφίστηκε , διευρύνθηκε το πεδίο εφαρμογής της απόσυρσης, προσφέροντας εξίσου σημαντικά κίνητρα στους αγρότες και στους επαγγελματίες για να αποσύρουν τα παλιά οχήματά τους, καθώς προβλέπεται μείωση του Τέλους Ταξινόμησης από 40% έως 60% στην αγορά των καινούργιων φορτηγών μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνους και κυβισμού ως 3.500 κυβικά εκατοστά.

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές ελαφρών φορτηγών pick-up & van, προκειμένου να επωφεληθούν από τα κίνητρα της κρατικής απόσυρσης, μπορούν πλέον να αποσύρουν το παλαιό ελαφρύ φορτηγό (ή και επιβατικό) τους, με ημερομηνία 1ης αδείας κυκλοφορίας ως και 31/12/1998.

Τα κίνητρα της απόσυρσης, σε συνδυασμό με τις μεγάλες προσφορές από τις εισαγωγικές εταιρείες , έχουν μειώσει τις τιμές καινούργιων αυτοκινήτων σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, δημιουργώντας πραγματικές ευκαιρίες για τους ενδιαφερόμενους αγοραστές.